Om Gömmargården

Välkommen till Gömmargårdens Ridsällskap.

Vi är medlemmar i Svenska ridsportförbundet och RRO - Ridskolornas RiksOrganisation!

Gömmargårdens Ridsällskap bedriver ridundervisning för barn, ungdomar och vuxna. Vi har ridgrupper från nybörjare till tävlingsryttare.

På Gömmargården blir varje medlem alltid personligt bemött av vår personal. Vi erbjuder en professionell och kvalitetsfylld ridundervisning. Vår verksamhet är till största del dressyrinriktad, med stort utrymme för individuell utveckling på alla nivåer och med möjlighet att delta i många kurser för den som vill.

Gömmargårdens ridsällskap är en ideell förening som drivs av en styrelse och helt utan vinstintresse. Allt överskott går tillbaka till verksamheten, det vill säga alla medlemmar.

Idag har föreningen cirka 350 medlemmar. Föreningen har sitt säte i Kungens kurva i Huddinge Kommun. Då föreningen drivs på ideell basis välkomnar vi varmt alla medlemmars arbete och engagemang.

Historien om Gömmargården

Gömmargårdens rid- och fritidsförening bildades 1995 när ett tiotal föräldrar ville skapa en plats för meningsfull fritid för barn och ungdomar, gärna tillsammans med djur. Det var viktigt att föreningen skulle vara både en ”lokal” och ”bred” verksamhet, öppen för alla.

Det visade sig att många familjer ville dela denna vision och föreningens medlemsantal växte snabbt. Den tänkta anläggningen skulle genomsyras av ekologiskt tänkande och föreningen anlitade två arkitektstuderande som arbetade fram en modell för den ”ungdomsgård med djur” som vi ville skapa. Denna vision/modell fick kommunens miljöpris 1998. Noteras kan att det var ej denna anläggning som kommunen i slutändan byggde. Föreningens medlemmar arbetade med lobbying och påverkan på politiker och beslutsfattare. När sedan det befintliga Juringe stallet måste rivas för att ge plats för en ny skola blev det möjligt att samlokalisera dessa båda föreningar till Långängens Gård som anläggningen kom att heta.

Anläggningen byggdes med rekordfart och var inflyttningsklar i augusti 2000. Då hade föreningen under sommaren anställt personal samt köpt så många hästar ekonomin tillät och hyrt desto flera. Vi hade annonserat efter elever och våra kurser fulltecknades snabbt. Den 4 september 2000 kunde vi starta våra ridlektioner. Flera djur till smådjursavdelningen införskaffades också, bland annat några fjällkor.

Visionen var att skapa en ridskola för alla, där barnen skulle få en bred kunskap om hästar och verksamheten skulle kretsa kring djur, natur och miljö. Gården skulle dessutom fungera som en fritidsgård för alla, oavsett ålder. Även om vi idag inte har samma inriktning och verksamhet som när ridskolan startade så är visionen i stort sett den samma. Kor, ankor och andra smådjur har idag ersatts av flera ponnyer och hästar istället...

Gömmargården lyder sedan den 1 oktober 2005 direkt under Kultur- och Fritidsförvaltningen i Huddinge kommun.

2007 bytte vi namn från Gömmargårdens rid- och fritidsförening till Gömmargårdens Ridsällskap.

Uppdaterad: 08 AUG 2017 10:02
Skribent: Maria Elvin

VT 2018: 1/1-21/6

Ingen gruppridning dessa datum: 1/1, 6/1, 30-31/3, 1-2/4, 1/5, 10/5, 6/6.

Läs HÄR om hur vi behandlar dina personupgifter i och med att GDPR införs den 25 maj.

OBS! Vi har bytt bank.

Nytt bankgiro nr är 120-8842.

Postadress:
Gömmargårdens RS - Ridsport