Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen stänger! (OBS! Lektionsverksamhet som vanligt, men viktigt med hygienrutiner!)

08 FEB 2019 15:45
Fler och fler stall runt Stockholmstrakten drabbas av det fruktade viruset EHV-1, det så kallade abortviruset. Vi har inga sjuka hästar, men anläggningen är stängd sen den 13/2 för att förhindra smittan att nå till Gömmargården. Läs mer här!
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 15:45

Abortviruset är ett herpesvirus som inte är helt ovanligt inom hästpopulationen. Den mest fruktade virussorten heter EHV-1 eller abortvirus, och kan få svåra följder för de som drabbas. Både för verksamheten i stort och för den enskilde hästen. På några av de drabbade anläggningarna har man förlorat flera hästar.

Då Stockholms Ridsportsförbund beslutade den 13/2 att införa ett tävlingsstopp i hela Stockholmsregionen för att förhindra ytterligare spridning av EHV-1 så har vi, likt många andra föreningar, beslutat att stänga vår anläggning i förebyggande syfte.

Detta innebär att inga hästar från andra stall får komma till anläggningen samt att inga heller får lämna anläggningen för att till exempel åka och träna. Var även noga med din hund, om den vistas i andra stall. 

Ni som rör er mellan olika stall måste vara mycket noggranna med att duscha, byta kläder, desinfisera skor och hjälm. Använd helst inte samma utrustning i olika stallar. Det allra bästa är att undvika att vistas i olika stall, då smittan förs mellan stallen via dem som rör sig mellan stallen.  

Glädjande nog kan vi berätta att vår lektionshäst Freddie, som fick hög feber förra veckan, inte hade abortviruset. Provsvaren från SVA visade på ett vanligt förkylningsvirus. Phu...

Lektionsverksamheten pågår som vanligt.

Anläggningen är stängd tillsvidare, tills vi meddelar att den är öppen igen.  

Vill ni läsa mer om vad abortvirus är för något går det att finna HÄR

 

Skribent: Frida Käll
Epost: This is a mailto link

Terminsdatum för höstterminen 2019: 

Start v 33, tom v 52.

Ej ridning röda dagar.

 

 

Läs HÄR om hur vi behandlar dina personupgifter i och med att GDPR införs den 25 maj.

 

 

 

 

 

Postadress:
Gömmargårdens RS - Ridsport
Gömmargårdens Ridsällskap, Långängskroken 4
14175 Kungens Kurva

Kontakt:
Tel: 087110535
E-post: This is a mailto link

Se all info