Hoppa till sidans innehåll

Härliga tävlingsdagar!

28 MAJ 2018 08:42
Under kristihimmelfärdshelgen gick vårens inbjudningstävlingar av stapeln. Lyckade dagar med duktiga ekipage, tappra funktionärer och strålande sol!
  • Skapad: 28 MAJ 2018 08:42

Med nykrattad stallplan, ridbanan i toppskick, klarblå himmel och funktionärerna på plats i tidig morgonstund så kunde vi starta igång tävlingarna. Fina segertecken och presentkort från ICA Kvantum Kungens kurva låg redo för att delas ut till de lyckliga vinnarna. Goda delivaror från Ersons Fisk& Deli, artiklar från Hööks i Kungens Kurva och från Agria fanns också i prislistan. Fina planteringar från Plantagens nyöppnade butik i Kungens Kurva smyckade ingången till ridbanan och stallbacken. Efter mycket förberedelser var vi äntligen redo att starta!

På torsdagen tävlades det i tre olika klasser, LA:3, Msv C:1 och Msv B:2.

LA:3 vanns av Matilda Stymne på Chiraz, på 71.286%, från Berga Ryttarförening. Grattis!

 

I Msv C:1 var det Emelie Renman Åqvist på Belatrix, från Strömsholms Ridsportsförening, som knep förstaplatsen med 69.286%. Grattis! En klar seger framför tvåan Ulrika Hjalmarson Neideman på hästen Precis på 66,905%. På fjärdeplatsen hittade vi glädjande nog vår egen Petra Karlsson Ekström på ridskolehästen Costello, på 63,095%. Superkul!

Belatrix högg direkt in på korgen från Ersons...

 

Petra och Costello var också glada!

 

I Msv B:2 var det en tight kamp om förstaplatsen. Tillslut var det Sofia Buskhe på Fireball Macohl från Hogsta Dressyrryttare som hamnade högst upp efter en ritt på 70,465%. Endast en halv poäng från tvåan Cornelia Olsson på Don Carlos från Österåkers Sportryttare på 70.349%. Grattis! Och grattis till oss åskådare som fick se många välridna ritter!

Här ser vi en taggad Fireball Macohl i snyggt segertäcke på ärevarvet!

 

På lördagen tävlades det i LC:1 och LB:2. Här hittade vi många av våra ridskoleekipage som gjorde bra ifrån sig, även om en och annan av våra ridskolehästar tyckte det var lite läskigt att vara själv på dressyrbanan. Men både ryttare och hästar skötte sig fint och kämpade på bra! Snygga tävlingsschabrak från ICA Kvantum prydde våra Gömmargårdsekipage!

I LC:1 var det Linda Mottet Ellnefjärd på hästen Begonia, Lotterängs Ryttarförening, som vann stort med 71,852%, före tvåan Lovina Lövqvist på Egoiste, Botkyrka Ridsällskap, på 67,593%. Grattis! Bästa Gömmargårdare blev Linn Oldaeus på Costello, på 65,370%, vilket räckte till en 6:e placering. Kul!

I LB:2 var det återigen Linda Mottet Ellnefjärd på Begonia som vann, på höga 72,667%! På en tredjeplats hittade vi vår ridskolechef Anne Alm på hästen Izabella på 69,000%. Grattis!

Med en kort summering kan vi konstatera att vi har många fantastiska medlemmar som ställer upp och hjälper till när det behövs. STORT TACK till alla er! Utan er hade det aldrig blivit några tävlingar!

Även tack till alla våra sponsorer som bidragit med fina priser och satt en verklig guldkant på tävlingarna! ICa Kvantum Kungens kurva, Hööks Kungens kurva, Agria, Blå Stjärnan, Erssons Fisk&Deli. Och så Plantagen i Kungens kurva som bidragit med fina blommor!

Tack även till våra domare och överdomare!

Nu ska vi i tävlingkommittén utvärdera och planera inför nästa års tävlingar. Har ni synpunkter, tips eller önskemål får ni gärna maila till This is a mailto link!

Vi avslutar med lite fler bilder från tävlingarna!

Skribent: Frida Käll
Epost: This is a mailto link

Terminsdatum för vårterminen: 2/1 - 20/6.

Ej ridning 1/1, 19-22/4, 1/5, 30/5, 6/6

 

 

Läs HÄR om hur vi behandlar dina personupgifter i och med att GDPR införs den 25 maj.

 

 

 

 

 

Postadress:
Gömmargårdens RS - Ridsport
Gömmargårdens Ridsällskap, Långängskroken 4
14175 Kungens Kurva

Kontakt:
Tel: 087110535
E-post: This is a mailto link

Se all info