Hoppa till sidans innehåll

Börja rida hos oss


Vi får många frågor och önskemål om att börja rida hos oss. Här försöker vi svara på de vanligaste! 

Vi har väldigt lång kö för barn som är nybörjare. Vi är en liten ridskola och kan endast ta in ett fåtal nya barn varje år. Därför är det bra att räkna med ca 2-3 år i kö innan man kan få börja rida tyvärr. Vi har inga nybörjargrupper på stor häst, så är man för stor på ponny har vi svårt att hjälpa er om ni inte redan har flera års ridvana från andra ridskolor. 

För dig som är barn och har ridit några år på ridskola sen tidigare kan det vara lättare att hitta en plats, kötiden där brukar vara betydligt kortare. 

För dig som är vuxen har vi bara lektioner på medelgod/hög nivå, det vi kallar S4 till och med specialdressyren. Enstaka lektioner på lite lägre nivå, S3. Kan man rida morgontid är kötiden i regel väldigt kort, vill man rida lektion på kvällstid är det lättast att få plats i samband med terminsskiften. 

För dig som är en duktig ryttare, kanske har du ridit hela livet, haft egen häst, tävlat etc men känner att tiden och pengarna inte riktigt räcker till för egen häst? Då har vi specialdressyren samt våra duktiga s5-grupper, extraträningar och andra aktiviteter. Hos oss rider man oftast samma häst som man utvecklas tillsammans med, vilket oftast gynnar både häst och ryttare på högre nivå. När man är redo finns det möjlighet att tävla. För den duktiga ryttaren som klarar av att rida alla sorters hästar brukar det vara lättare att hitta en plats.

Vi får många frågor om man kan boka upp privatlektioner utan att rida i ordinarie grupp. Vi kan tyvärr inte erbjuda endast privatlektioner, de tillfällen vi kan erbjuda privatlektioner gör vi det för våra medlemmar som redan rider hos oss på lektion.  

 

Om du vill köa för plats i ridgrupp...

OBS! FÖR TILLFÄLLET HAR VI SATT STOPP FÖR ATT TA IN FLER BARN NYBÖRJARE TILL KÖN. VI ÄR EN RIDSKOLA MED BEGRÄNSADE MÖJLIGHETER ATT UTÖKA VÅR VERKSAMHET, VILKET GÖR ATT VI INTE KAN TA IN SÅ MÅNGA BARN/ÅR.

För att ställa dig i kö för en plats i en ridgrupp på Gömmargården gör du så här:

Maila till This is a mailto link. Lämna namn, personnummer, adress, mobilnummer samt aktuell ridkunskap. Jämnför gärna med våra lärandemål som du hittar i menyn till vänster.Detta för att vi ska kunna lägga in er i vårt administrationssystem. För barn under arton år behöver vi även uppgifter på målsman (namn, adress, mobilnummer). Utan rätt uppgifter kan vi inte lägga in er, så var snäll och uppge allt från start.

 

Om man är vuxen eller 10 år eller mer vill vi även att man uppger längd och ungefärlig vikt, då vi har begränsat antal stora hästar för större vuxna och ett begränsat antal större ponnyer/snälla trygga storhästar som kan gå på lektion.

 

En faktura kommer sedan skickas ut på 150 kr/år när du har registrerats i kön.

 

Vi kontaktar dig när du får plats. Om man får erbjudande om en plats kan man tacka nej och fortfarande behålla sin köplats. Barnen måste vara 6 år för att få börja rida i vår lägsta nivå J0, 7 år för att börja i J1. Men man får självklart ställa sig i kö innan man fyllt 6 år.

 

OBS! Har du inte blivit erbjuden en plats i någon ridgrupp kommer det skickas ut en ny faktura för att behålla din plats i kön. 

 

 Uppsägning av plats

Uppsägning av plats görs skriftligen till:

This is a mailto link 

Inför vårterminen skall platsen sägas upp senast 1 december. 

Inför höstterminen skall platsen sägas upp innan 1 juni, samt har betalat in bokningsavgiften på 500kr (som dras av från ridavgiften) tills dess. 

Uppdaterad: 04 SEP 2018 12:51 Skribent: Webmaster

Terminsdatum för vårterminen 2020: 

Start v 53, tom v 25.

Ej ridning röda dagar. 

 

 

Läs HÄR om hur vi behandlar dina personupgifter i och med att GDPR införs den 25 maj.

 

 

 

 

 

Postadress:
Gömmargårdens RS - Ridsport
Gömmargårdens Ridsällskap, Långängskroken 4
14175 Kungens Kurva

Kontakt:
Tel: 087110535
E-post: This is a mailto link

Se all info