Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt från tävlingskommittén


Äntligen har vårterminen kommit igång ordentligt! Och för alla oss som siktar mot att ställa upp i någon tävling framåt våren börjar det kittla lite i tävlingsnerven... 

  • 19-21 april. Påskkurser – är du hemma över påskhelgen? Ta chansen till extra ridning och anmäl dig på Hippocrates till våra olika påskaktiviteter. Vad sägs om privatlektioner för Pernilla Jennesäter på långfredagen och extraridning i små grupper för Anne Alm på påskdagen?

 

  • 22 april. Vi avslutar påskhelgen med en träningstävling den 22/4, annandag påsk. Rid ett dressyrprogram (Lätt C.1, Lätt B:1 eller Lätt A:1, beroende på den nivå du befinner dig på.) Ritten protokollförs och de tre bästa får ett litet pris. Det som skiljer det här från en vanlig tävling är att du har en stund efter ditt program att öva på det som gick mindre bra, med guidning av Rebecca Jarmeus! Perfekt övning inför KM! Idrottslyftet subventionerar priset för dig under 25 år. Priset för seniorer är 475kr, för dig under 25 år kostar det endast 200kr!

 

  • 1 maj – KM för lektionshästar, lektionsponnyer samt privatryttare. Även en förklass i LC:1. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med!

 

  • 30 maj – eventuellt en maskeraddressyr… Missa inte det! Vårens roligaste tävling, där du kan kamma hem första pris även om ritten inte blir perfekt. Då får man satsa på utklädnaden av häst och ryttare istället!

 

  • 7 maj – vårens teoriclinic går av stapeln, med tema ”Ridlära”. Missa inte när Christine Knutsson och Sara Eklund rider, samtidigt som Anne Alm guidar oss genom kvällen! För dig som rider i J3-J5 samt vuxengrupperna.

 

  • 11-12 maj – inbjudningstävlingar! Vi har klasser i LB:2-MSVC:1 där vi hoppas få med så många Gömmargårdare som möjligt i startfältet. Och glöm inte att vi behöver massor av funktionärer till dessa tävlingar! Det finns uppgifter för alla, både de med eller utan förkunskaper av tävling och hästar.

 

  • 6 juni – inbjudningstävlingar för ponnyer och hästar i LC:1 samt LB:1. Även här kan många vara med! Och funktionärer behövs…

 

Förutom privatekipagen hoppas vi att många av våra ridskoleekipage kommer kunna delta de här dagarna!  Det kan vara bra att veta vad som gäller när man tävlar lektionshäst, om man är sugen på att delta. Mer om det kan ni läsa HÄR. Det är skillnad mellan att ställa upp på en träningstäving, en klubbtävling, inbjudningstävling eller att själv åka ivåg med en häst och tävla.

Men framför allt vill vi ha hjälp att få de här tävlingsdagarna att fungera så bra de bara kan. Vi behöver funktionärer till alla möjliga olika uppgifter som förekommer på en tävlingsplats. 

 

Vaddå funktionär?

När vi har inbjudningstävlingar behöver vi som sagt många funktionärer. Det brukar vara trevliga dagar där man får se fina dressyrekipage samtidigt som man får hänga med andra hästtokiga människor. Så boka in dessa datum! Våra tävlingsdagar är viktiga för att vi ska få inkomster till föreningen som hjälper till att hålla lektionspriserna på rimliga nivåer, för att göra reklam för Gömmargården samt för att man skall kunna lösa licens hos ossSå även om det är lite slitigt så gör du en viktig insats för föreningen genom att hjälpa till som funktionär! Skulle du inte kunna just dessa datum så kan du som medlem hjälpa till genom att baka till tävlingsdagarna, ställa iordning bana etc dagen innan samt hjälpa till på städdagen!

Vad innebär det att vara funktionär? Vad gör man? Mer info kommer snart!.

Är du intresserad av att tävla någon av våra lektionshästar/ponnyer? Mer info hittar du HÄR.

Vill du engagera dig mer? Är du full av idéer eller önskemål? Är du intresserad av att vara med i tävlingskommittén? Vad du än har för frågor eller funderingar så är du välkommen att höra av dig till oss!

Hoppas vi ses på tävlingsdagarna!

Mvh Tävlingskommittén.

 

Uppdaterad: 24 FEB 2018 21:38 Skribent: Tävlingssektionen
Epost: This is a mailto link

Terminsdatum för vårterminen 2020: 

Start v 53, tom v 25.

Ej ridning röda dagar. 

 

 

Läs HÄR om hur vi behandlar dina personupgifter i och med att GDPR införs den 25 maj.

 

 

 

 

 

Postadress:
Gömmargårdens RS - Ridsport
Gömmargårdens Ridsällskap, Långängskroken 4
14175 Kungens Kurva

Kontakt:
Tel: 087110535
E-post: This is a mailto link

Se all info