Hoppa till sidans innehåll

Tävla lektionshäst på Gömmargården?


Att tävla lektionshäst är en möjlighet som finns på Gömmargårdens Ridsällskap. Dock är det mycket att tänka på och här är ett försök att sammanfatta hur det kan gå till för dig som går i tävlingstankar, beroende på vilken nivå du befinner dig på.

 

Jag är intresserad av att börja tävla...

Ibland vill man ha en extra utmaning utöver lektionsridning och dressyrträningar... kanske har man sneglat lite på tävlingsekipagen och känner att man skulle vilja prova på själv?

En bra början för att börja tävla är att delta i programridning/träningstävling. Då får man en känsla av hur det är att rida ett dressyrprogram, samtidigt som man får lite extra tips och hjälp. Man bör vara så pass duktig att man kan rida fram självständigt samt klarar av att rida programdelarna bra på träning. Är du osäker om du vågar anmäla dig kan du alltid prata med din instruktör.Tillsammans bestämmer ni även vilket program som är aktuellt för just dig och din ponny.

Maskeraddressyr är även en annan tävling som kan vara en bra inkörsport till att börja tävla. Det är en skojig tävling där man rider ett program, utklädd, till den musik man valt. Det sker under lekfulla former, och även om ritten inte skulle gå något vidare så har man alltid chans att vinna pris för bästa utklädnad!

 

Jag känner mig redo att tävla på riktigt...

När du och den ponny/häst du rider på lektionerna behöver ett tydligt mål att träna inför, och känner att programridningarna gått bra, kan det vara dags att tävla på riktigt! Klubbmästerskap eller någon annan tävling som är på hemmaplan kan vara ett bra alternativ. På alla tävlingar som anordnas av klubben ingår det även att man som deltagare hjälper till som funktionär. Det kan vara att hjälpa till med förberedelserna/efterarbetet eller t ex som insläpp när man har ridit sin ritt.

 

Tävla på lokal/regional nivå

När ett lektionsekipage är redo så finns det möjlighet att tävla på lokal/regional nivå, dvs på tävlingar där det kommer ekipage från olika klubbar och tävlar mot varandra. Gömmargården brukar årligen anordna tävlingar där vi ofta har flera lektionsekipage med bland de startande.

För att få tävla på "inbjudningstävlingar" krävs följande:

  • Att du och den önskade hästen stämt av och fått klartecken från er instruktör.
  • Att hästhyra (250kr/dag) betalas till klubben.
  • Att du har grönt kort.
  • Att du har inlogg på tdb (tävlingsdatabasen) och själv sköter anmälningar samt löser licens för dig (endagslicens för lektionsryttare).
  • Ridskolan löser ponny/hästlicens, men stäm av med din ridlärare så det är gjort för den häst/ponny som du ska rida.
  • Att du ställer upp som funktionär på Gömmargårdens egna inbjudningstävlingar!
  • Rider du på Gömmargårdens egna tävlingar så räknar vi även med att du hjälper till med förberedelserna dagen innan tävling samt som funktionär under tävlingsdagarna.
  • Om du tävlar på annan ridklubb än Gömmargården krävs det dessutom att du eller någon annan förare kan köra hästtransport, att du hyr ett säkert släp, samt att du eller din målsman har den kunskapen det krävs för att ansvara för en häst på en tävlingsplats.

 

När du tävlar för Gömmargården är du ansiktet utåt för klubben! Det innebär ett gott horsemanship samt uppförande på tävlingsplatsen, både av dig och de som följer med. Men det tror vi inte blir något problem för våra Gömmargårdsekipage!  

Lycka till!

 

 

 

Uppdaterad: 24 FEB 2018 21:38 Skribent: Frida Käll
Epost: This is a mailto link

Terminsdatum för vårterminen 2020: 

Start v 53, tom v 25.

Ej ridning röda dagar. 

 

 

Läs HÄR om hur vi behandlar dina personupgifter i och med att GDPR införs den 25 maj.

 

 

 

 

 

Postadress:
Gömmargårdens RS - Ridsport
Gömmargårdens Ridsällskap, Långängskroken 4
14175 Kungens Kurva

Kontakt:
Tel: 087110535
E-post: This is a mailto link

Se all info