• Terminsstart 14 augusti

  Imorgon (Måndagen den 14/8) startar höstterminen igång! Äntligen!

  Hästarna kom tillbaka från sitt långa sommarlov i torsdags. Nu har de badats och piffats, fått skor på fötterna och ska vara redo för lektionsstart. Som vanligt startar vi i en lugn takt med uteritt i skritt första veckan. Sen ökar vi på med uteritt samt ridning på utebanan/ridhuset gångerna efter det. En lugn start gör att både hästar och ryttare kommer igång successivt, i en takt som gör att hästarna håller hela året och ryttarna får chans att hitta sina ridmuskler igen efter sommaruppehållet.

  Tänk på följande:
  – Kläder efter väder! Vi rider ut även om det regnar lite lätt.
  – Var noga med att visitera/borsta hästen och se så utrustningen sitter bra. De är extra tjocka nu vilket gör att sadeln lätt glider fram. Har de minsta tecken på skav efter att du ridit så meddela din ridlärare så vi kan se till att det inte blir värre.
  – Vill man rida barbacka första gångerna brukar det vara tillåtet, kolla med din instruktör. Men fortfarande gäller att man ska ha ridskor/stövlar på fötterna, inga gympaskor, när vi rider barbacka.

  Vi vill även meddela att vi har lite nya medarbetare hos oss. Niklas Nilsson och Petra Gröönros förstärker vår lilla personalgrupp. Närmare presentation kommer i nästa medlemsbrev, tillsammans med mer information om vad vi planerar under höstterminen på Gömmargåren.

  Varmt välkomna tillbaka!

 • Lediga platser VT-2023

  Med vårterminen i antågande kan vi meddela att vi har några ströplatser att erbjuda i en del grupper. Kvällstid har vi ströplatser i enstaka kvällsgrupper för dig som rider på S4-S5 nivå.

  Måndag morgnar har tidigare varit en populär tid och nu kan vi meddela att vi även har enstaka platser i morgongruppen kl 8.30-9.30 för dig som rider S3-S4 nivå.

  Vi har även enstaka juniorplatser i J1 till och med J4 om man har passande ridvana sen tidigare.

  Om du är intresserad av någon av platserna, mejla info@gommargarden.se

 • Julkurser

  Välkommen att delta på en eller flera kurser i jul! Vi har laddat med ett extrastort utbud så att det ska finnas något för alla. Anmälan och priser via Hippocrates. Logga in på din profil och in under fliken ”Ridskolan”.

  DatumKursInnehåll
  10 decemberLuciaparadUSEK anordnar en luciaparad!
  18 decemberTomtecaprilliVi rider caprillibana till julmusik, för dig som rider i J0-J2
  26 decemberTräning för SheenDressyrträning om fyra per grupp, J2-3 eller S3 och högre.
  27-29 decemberHästläger med Estrid och Tyrakl 9.00-13.00, från J1. Vi pysslar, har teori, leker lekar och myser med hästarna
  27-29 decemberEftermiddagsläger med Estridkl 12.00-15.00. Tredagarskurs med ett ridpass och ett teoripass per dag. Från J2 och högre.
  27 decemberKroppsscanningkl 15.30-17.30. Sara gör en individuell analys av din kropps styrkor och svagheter.
  29 decemberIntrokurs i tömkörning med Karinkl 9.00-10.30. Vi går igenom utrustning, tillpassning och en praktisk genom gång.
  29 december Longering med Karinkl 13.00-14.00. Prova på eller förnya dina kunskaper inom longering
  31/12 och 1/1Nyårsdressyr med KarinJ3/S3 eller högre. Ett pass per dag i små grupper
  1 januariNyårshoppning med Karinkl 16.00. Max 6 deltagare. Från S3 och uppåt
  3 januariHopptävlingFör dig som rider J3 eller högre
  6 januariKlubbtävling i dressyrDomare: Gunilla Johansson. För dig som rider J3 eller högre

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.