Terminsstart 14 augusti

Imorgon (Måndagen den 14/8) startar höstterminen igång! Äntligen!

Hästarna kom tillbaka från sitt långa sommarlov i torsdags. Nu har de badats och piffats, fått skor på fötterna och ska vara redo för lektionsstart. Som vanligt startar vi i en lugn takt med uteritt i skritt första veckan. Sen ökar vi på med uteritt samt ridning på utebanan/ridhuset gångerna efter det. En lugn start gör att både hästar och ryttare kommer igång successivt, i en takt som gör att hästarna håller hela året och ryttarna får chans att hitta sina ridmuskler igen efter sommaruppehållet.

Tänk på följande:
– Kläder efter väder! Vi rider ut även om det regnar lite lätt.
– Var noga med att visitera/borsta hästen och se så utrustningen sitter bra. De är extra tjocka nu vilket gör att sadeln lätt glider fram. Har de minsta tecken på skav efter att du ridit så meddela din ridlärare så vi kan se till att det inte blir värre.
– Vill man rida barbacka första gångerna brukar det vara tillåtet, kolla med din instruktör. Men fortfarande gäller att man ska ha ridskor/stövlar på fötterna, inga gympaskor, när vi rider barbacka.

Vi vill även meddela att vi har lite nya medarbetare hos oss. Niklas Nilsson och Petra Gröönros förstärker vår lilla personalgrupp. Närmare presentation kommer i nästa medlemsbrev, tillsammans med mer information om vad vi planerar under höstterminen på Gömmargåren.

Varmt välkomna tillbaka!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.